Regionieuws

Geniet van de bloemen maar behandel ze met respect Blijf uit de bollen!

De bollenvelden staan volop in bloei en de bezoekers genieten van de vele kleuren onderweg. Rood, geel, roze, wit. De gekleurde velden nodigen uit tot het maken van die ene mooie foto, of een filmpje voor op Instagram of TikTok.

Maar de organisatie van Tulpenroute Flevoland roept de bezoekers op de velden niet in te gaan. Je beschadigt hiermee het gewas en daarnaast betreed je ook nog eens privéterrein van de teler.

Regelmatig loopt het team van Arien Buth door de paden het veld in om de tulpen te controleren of ze geen ziektes en de juiste kleur hebben. Afwijkende planten worden verwijderd met bol en al zodat de bollenkweker straks mooie en gezonde bollen kan leveren. `Wij zien regelmatig mensen stoppen langs de weg om foto´s te maken.

Geniet van de bloemen maar behandel ze met respect Blijf uit de bollen!

Natuurlijk is het heel verleidelijk om het veld in te gaan, maar doe het alsjeblieft niet met name om de kwaliteit van de bol niet in gevaar te brengen´, aldus Buth. `Als je bijvoorbeeld van het ene naar het andere veld loopt en het blad kapottrapt, verspreid je heel makkelijk bollenziektes en schimmels`, vult hij aan.

De schimmels en ziektes zijn niet schadelijk voor mensen maar sommige gewassen kunnen er last van krijgen waardoor ze ongeschikt zijn om te oogsten. Vandaar dat je nu ook op diverse locaties langs de route waarschuwingsborden ziet om de velden niet te betreden. Voor het maken van een foto, video of selfie zijn er speciale fotopunten aangewezen langs de route, met tips hoe het mooiste plaatje te maken. Of breng een bezoek aan een van de plukvelden langs de route en maak daar dat mooie plaatje.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie