Regionieuws

Getijde, tijdelijk verblijf in Flevoland, viert 1-jarig bestaan

Een jaar geleden opende Getijde zijn deuren op de tweede verdieping van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad. De oprichting van Getijde had als doel de ouderenzorg in Flevoland toekomstbestendig te maken. Kwetsbare ouderen en chronisch zieken uit de regio zijn welkom voor 24/7 zorg wanneer ze nergens anders naartoe kunnen. Het team van Getijde kijkt terug op een succesvol eerste jaar.

Het afgelopen jaar was zowel mooi als intensief voor het Getijde-team. Ze vierden hun 1-jarig bestaan met trots en noemden het jaar waardevol. Het team moest pionieren en zich aanpassen aan wisselende cliëntenaantallen. Ondanks de uitdagingen zijn er meer dan 300 tevreden cliënten verzorgd.

team van ouderenzorg 1 jaar

Het streven van Getijde is om 70% van de cliënten terug naar huis te laten keren, eventueel met thuiszorg of innovatieve zorg zoals zorgrobots. Dit doel is behaald voor 70% van de opgenomen cliënten, terwijl anderen werden doorverwezen naar een ELV of verpleeghuis.

Getijde heeft een goede samenwerking opgebouwd met specialisten, huisartsen en het ziekenhuisteam, waardoor het een begrip is geworden in Flevoland. De oprichting door woonzorgorganisaties Coloriet, Woonzorg Flevoland en het St Jansdal ziekenhuis toont de vruchten van samenwerking voor de ouderenzorg in de regio. Deze samenwerking zal naar verwachting blijven groeien en de ouderenzorg in Flevoland blijven verbeteren.

Advertentie