Regionieuws

Golfdag in Zeewolde voor “Spieren voor Spieren”

Rik van Ginkel en Nithya Verdonck organiseren op 25 september een golfevenement, waarvan de volledige opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. Hierover vertelden zij in het programma LOZ sport op zaterdagochtend

Aanleiding was het onverwachte grote verlies van hun dochtertje, dat een gen met zich meedroeg dat een zeer ernstige spierziekte kan veroorzaken, dit voornamelijk bij jongens. Om dit in de toekomst te willen voorkomen voor andere kinderen en ouders, willen zij zich inzetten om door middel van het golfevenement geld in te zamelen voor onderzoeken. De opbrengst van het evenement komt volledig ten goede aan stichting Spieren voor Spieren en zal gebruikt worden voor snellere diagnose en behandelingen. Jonge kinderen kunnen dankzij Spieren voor Spieren eerder geholpen worden en hen wordt daarmee (mogelijk) een betere kwaliteit van leven geboden.

Golfclub Zeewolde stelt geheel belangeloos 2 lussen beschikbaar om het toernooi te organiseren.

Spieren voor spieren logo met 25 jaar

De wedstrijd is een Shotgun/Texas Scramble, waarbij 2 teams van 2 tegen elkaar spelen en iedereen tegelijkertijd start, dus op alle holes tegelijk. Er kunnen in totaal 36 teams, dus 72 spelers, meedoen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het startbedrag om mee te doen is € 200,00 per flight (per persoon). Dit gaat volledig naar Spieren voor Spieren.
Daarnaast hebben ze ook bijzondere artikelen gevonden die via een loterij of een veiling verkregen kunnen worden. Dit om extra geld op te halen.

Het evenement heeft het volgende programma:

Ontvangst met koffie en thee
Meegeleverde lunch
Wedstrijd Shotgun 18 holes
Afsluiting van de wedstrijd met borrel en prijsuitreiking.
Veiling van unieke artikelen.

Alle informatie - en ook om aan te melden - kan via https://www.sportenvoorspieren.nl/fundraisers/golfdag-zeewolde

Over Spieren voor Spieren

Met de fondsen die Spieren voor Spieren werft, kunnen zij niet alleen blijvend investeren in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina kinderziekenhuis (UMCU) in Utrecht, maar ook in de voortzetting en uitbreiding van de activiteiten in de kinderspiercentra in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (LUMC) in Leiden en in het Amalia Kinderziekenhuis (Radboud UMC) in Nijmegen. Zo kunnen zij ook op die locaties diagnose en behandelingen sneller mogelijk maken.