Regionieuws

Groot onderhoud A6

In het weekend van vrijdag 19 februari 20.00 uur tot maandag 22 februari 05.00 uur is de A6 tussen oprit (11) Lelystad-Noord en oprit (12) Swifterbant in de richting van Emmeloord afgesloten voor al het verkeer. Door omleidingen hebben weggebruikers een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Rijkswaterstaat voert het groot onderhoud aan de A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug uit van januari tot juni 2021.

Omleidingsroutes:
Het verkeer wordt omgeleid van de A6 via aansluiting (11) Lelystad-Noord over de N307, N711 en via oprit (12) Swifterbant weer terug geleid naar de A6 in de richting van Emmeloord.

Groot onderhoud:
De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. Daarnaast wordt de snelweg veiliger en stiller. Rijkswaterstaat vernieuwt deels de fundering en vervangt het asfalt door een geluidreducerende deklaag. Ook worden de duikers (de verbinding tussen twee wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed.

A6 Onderhoud

Weersgevoelige werkzaamheden:
Als de strenge winterse omstandigheden aanhouden, is het mogelijk dat de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug worden uitgesteld. De onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig en het winters weer kan een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid en de veiligheid van onze wegwerkers. Bij vorst aan de grond kunnen verhardingen bijvoorbeeld niet goed gelegd worden, omdat de kans op verzakking bij dooien dan groot is.

Ook asfalteerwerkzaamheden kunnen beter uitgevoerd worden bij droog weer, een normale temperatuur en weinig wind. Vorst en hevige regen, zorgen voor een te snelle afkoeling van het warme asfalt waardoor de kwaliteit minder wordt. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden daarom geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Voorafgaand aan een wegafsluiting beoordeelt Rijkwaterstaat of de wegwerkzaamheden door kunnen gaan.

Wegwerkzaamheden, veiligheid voorop:
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de Politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie:
Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug op: A6: groot onderhoud Lelystad-Noord - Ketelbrug | Rijkswaterstaat Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).
Advertentie