Coloriet roept op voor Knuffelactie zorg

Coloriet roept op voor Knuffelactie zorg

De coronacrisis duurt bijna een jaar. Al die tijd hebben de medewerkers in de zorg zich meer dan honderd procent ingezet. “Dat hakt er in. Wij merken dat de vermoeidheid toeneemt en zij een symbolische knuffel kunnen gebruiken”, aldus Aukje Reinders, bestuurder van Coloriet.

Waar we eerder met elkaar hebben geapplaudisseerd, roept zij nu op met de knuffelactie mee te helpen. Om de mensen in de zorg een hart onder de riem te steken.

Een knuffel doet je goed, maar die kunnen we elkaar nu met de coronamaatregelen niet geven. Die andere knuffel, het knuffeldier, biedt troost en plezier. Maak een foto of een tekening met daarop een knuffel en stuur deze met een persoonlijke boodschap voor 10 februari op. Dat kan van een favoriet knuffeldier zijn van jezelf of de (klein)kinderen, of deel een foto van een knuffel met iemand die je dierbaar is. De knuffel die je nu misschien mist en zelf ook kunt gebruiken of een ander gunt.

Knuffelvideo op Valentijnsdag

Zorgorganisatie Coloriet maakt van alle inzendingen een video vol ‘knuffels’ en deelt deze op Valentijnsdag, zondag 14 februari, online. Speciaal voor alle zorgmedewerkers bij wie dit gebaar goed zal doen. “Maar eigenlijk kan iedereen symbolisch een knuffel gebruiken in deze tijden. We denken dan ook aan de ondernemers, de winkeliers, de mensen in de horeca, cultuur en reisbranche. We hopen dat deze actie ook hen goed zal doen.” Op de website van Coloriet staan de adressen waar de inzendingen naartoe gestuurd of gedeeld kunnen worden. www.coloriet.nl/knuffel

Advertentie