Regionieuws

Groot onderhoud N306 Harderdijk, Fase 2

Op maandag 14 september 2020 start Provincie Flevoland met fase 2 van het groot onderhoud aan de N306 Harderdijk. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor alle verkeer en gelden er omleidingsroutes, ook voor het openbaar vervoer. Het fietspad blijft open.

Planning & traject

Van maandag 14 september 9.00 uur tot en met vrijdag 2 oktober 18.00 uur is de Harderdijk tussen de rotonde met de Bremerbergweg en de Strandgaperweg gesloten voor alle verkeer. De rotonde met de Bremerbergweg en de kruising met de Strandgaperweg blijven wel open voor verkeer. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden en hebben vrije doorgang. Op 26 en 27 september wordt de Harderdijk (tijdelijk) opengesteld vanwege het evenement Mudmasters.

Groot onderhoud N306 Harderdijk, Fase 2

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit de richting Elburg naar Harderwijk/Zeewolde wordt omgeleid via de N309 Elburgerweg en N305 Biddingringweg/Gooiseweg en omgekeerd. Doorgaand verkeer tussen Biddinghuizen en Harderwijk kan gebruik maken van de N305 Biddingringweg/Gooiseweg. De tussenliggende (gemeentelijke) wegen zoals de Mosselweg en Kokkelweg zijn uit veiligheidsoverwegingen tijdens het werk afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook buslijn 147 volgt een omleidingsroute via de Strandgaperweg. Hierdoor vervalt de halte aan de Bremerbergweg. Er wordt een tijdelijke halte gemaakt aan de Strandgaperweg, kruising Bremerbergweg en Strandgaperweg.

Werkzaamheden

Dit voorjaar hebben we de werkzaamheden uitgevoerd van de Strandgaperweg tot aan de Harderbosweg. Vanwege broedende zeearenden zijn de werkzaamheden aan het huidige traject uitgesteld.

De weg wordt voorzien van nieuw asfalt. Ook wordt de rijbaan voorzien van ribbelstroken en reflecterende glasbollen voor extra veiligheid. Met deze werkzaamheden kan de weg weer 15 jaar vooruit.

Advertentie