Regionieuws

Gun elkaar ruimte, Corona is niet weg

Morgen maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, gaat de horeca weer open. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van Corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

Gun elkaar ruimte, Corona is niet weg

De volgende regels blijven daarom van kracht:
• Houd anderhalve meter afstand
• Blijf thuis als u een van de volgende klachten heeft:
- Verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
- (licht) hoesten
- Plotseling verlies van geur en/of smaak
- Kortademigheid/benauwdheid
- Verhoging of koorts (boven de 38 graden)
• Volg altijd de adviezen van de GGD op om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de ruimte die er vanaf morgen weer is. Ziekenhuis St Jansdal en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) roepen op om de geldende corona-maatregelen strikt in acht te blijven nemen.

“Laten we genieten van wat de versoepeling ons biedt. Wanneer de 1,5 meter afstand in gevaar komt en de doorstroming op straat of in de winkels niet lukt is het te druk. Volg daarom de looproutes en aanwijzingen op straat. We kunnen dit alleen samen. Met elkaar moeten we verantwoordelijkheid blijven nemen”, aldus Harm-Jan van Schaik, vice voorzitter Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland, burgemeester Harderwijk.

“Corona heeft in de laatste weken enorme impact gehad op onze ziekenhuiszorg”, aldus ziekenhuisbestuurder Relinde Weil. “Het is voor ons allemaal ontzettend fijn dat wij kunnen versoepelen, maar ik vind het ook spannend. Hopelijk gunt iedereen elkaar de ruimte.”

Advertentie