Regionieuws

Testen inplannen vanaf 1 juni

De GGD krijgt veel vragen over de uitgebreide testmogelijkheid die vanaf 1 juni mogelijk is. Hieronder nog in het kort op een rij de belangrijkste punten die voor Flevoland gelden: Maandag 1 juni start een landelijke publiekscampagne. Dat wordt ook het landelijke afspraken-telefoonnummer bekend gemaakt.

Alleen personen met klachten die horen bij corona (koorts, benauwdheid, hoesten) kunnen een corona-test aanvragen. Zij bellen dan met dit landelijke nummer voor het inplannen van de test.

Er worden een aantal vragen gesteld en als het van toepassing is wordt een afspraak gemaakt voor de afname van de test in Lelystad of Almere. Via de afsprakenlijn wordt informatie gegeven over hoe de test verloopt en wat men kan verwachten. Evenals uiteraard dag, tijdstip en locatie.

Vanaf 1 juni kunnen de afspraken worden ingepland, het afnemen van de testen start vanaf woensdag 3 juni. De uitslag van de test verloopt eveneens via het landelijke afsprakennummer, men wordt teruggebeld over de uitslag. Is de uitslag negatief (geen corona vastgesteld) dan is er verder geen opvolging nodig. Is de uitslag positief (wel corona vastgesteld) dan krijgt men nadere informatie en instructies van GGD Flevoland.

De test die afgenomen wordt, laat zien of de persoon op het moment van de test besmet is met het coronavirus. De test laat niet zien of iemand het virus in het verleden heeft gehad. GGD Flevoland vraagt dan ook expliciet personen alleen aan te melden als je vermoedt dat je besmet bent

Advertentie