Regionieuws

Henry Meijdam waarnemend burgemeester Lelystad

De heer Henry Meijdam gaat per 1 oktober 2020 aan de slag als waarnemend burgemeester van Lelystad. Commissaris van de Koning Leen Verbeek, heeft hem vanavond in aanwezigheid van de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Lelystad benoemd tot waarnemend burgemeester.

Henry Meijdam is sinds 2015 directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en kan leunen op een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Hij was onder andere gedeputeerde in de provincie Noord-Holland en burgemeester van Zaanstad. Hij bekleedt diverse bestuurlijke functies en commissariaten bij maatschappelijke organisaties als ook bedrijven.

Henry Meijdam waarnemend burgemeester Lelystad

De heer Meijdam is 59 jaar, woont in Hoorn en is lid van de VVD. De heer Meijdam volgt tijdelijk mevrouw Ina Adema op, die per 1 oktober 2020 aantreedt als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. De heer Meijdam blijft waarnemend burgemeester tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De verwachting is dat deze procedure zo’n 8 maanden in beslag zal nemen.

Advertentie