Regionieuws

Hoogste punt nieuwe vleugel St Jansdal

Bij ziekenhuis St Jansdal Harderwijk is vrijdag 16 september het hoogste punt van bouwdeel zuid bereikt.

Dit heeft het ziekenhuis gevierd met een open dag voor medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen bij de bouw. Een van de onderdelen van de open dag was een VR-tour, zodat de toekomstige gebruikers virtueel alvast een kijkje konden nemen in de nieuwe ruimtes.

Een ziekenhuis bouw je met elkaar. Niet alleen de bouw is belangrijk, maar ook het zorgproces. Hier is dan ook veel aandacht aan besteed in de voorbereiding. Al in een vroeg stadium zijn de toekomstige gebruikers van de nieuwbouw betrokken. Dat geldt voor elke fase van de bouw. Samen bouwen we aan de zorg! De bouw is begin dit jaar gestart en naar verwachting vindt de ingebruikname plaats in het najaar van 2023.

Hoogste punt nieuwe vleugel St Jansdal

In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen, waaronder een nieuwe kinder- en tienerafdeling en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Beide afdelingen krijgen een ruim balkon. Ook komt er een grotere intensive care en cardio care. Op de begane grond wordt een acute opnameafdeling gerealiseerd. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Wat voorop stond in het hele ontwerp is de patiëntbeleving. Daglicht is daarbij heel belangrijk, net als de inrichting van de een- en tweepersoonskamers. Healing environment is het uitgangspunt. De accentkleur groen, gekozen door de meerderheid van de medewerkers, sluit hierbij goed aan.

De komende tijd worden de binnenwanden geplaatst en de muren opgemetseld. Verder is gestart met het installatiewerk bij de dakopbouw van bouwdeel Zuid. Kijk voor meer informatie over de bouw op www.stjansdal.nl/bouw

Advertentie