Regionieuws

Jaïnda uit Almere wint beurs Han Lammers Fonds

De 19-jarige studente werd afgelopen week door de commissaris van de Koning van de provincie Flevoland gebeld.

Leen Verbeek feliciteerde de studente met de beurs van € 5000,- die zij mag ontvangen namens het Han Lammers Fonds. De uitreiking vindt later in het jaar plaats.

Als geboren en getogen Almeerse is de 19-jarige studente aan het Conservatorium van Amsterdam inmiddels goed bekend in de wereld van de Jazz. Ze startte na haar Havodiploma aan het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam en volgde zang en pianoles.

 Jaïnda uit Almere wint beurs Han Lammers Fonds

Daarnaast nam ze deel aan het Supertalentonwikkelings-project van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, wat het Jong Oranje van de Jazz is en kreeg ze hiervoor vocal coaching in dit kader van onder meer Michelle David en Ruben Hein. Ze heeft in alle delen van onze provincie al opgetreden: Emmeloord, Lelystad, Dronten en Almere. En in 2021 won ze namens Flevoland de Kunstbende Nederland muziek. Dit jaar stond ze ook op het Bevrijdingsfestival in Almere.

Ambities van Jaïnda

En Jaïnda heeft ambitie: haar plek innemen in de muziekwereld als singer-songwriter. Jaïnda: “Ik zou heel graag mijn muziek in eigen beheer willen uitbrengen met een sterk team van mensen die veel ervaring hebben in de muziekwereld. Mijn ambitie is om volgend voorjaar op te treden in binnen- en buitenland met een ensemble en met mijn eigen materiaal. Dit plan kent echter veel stappen en hier is veel geld voor nodig wat ik voor een groot deel al zelf bij elkaar gespaard heb, maar dat is niet genoeg en ik wil ook niet langer wachten. Daarom ben ik enorm blij en ook heel trots dat ik deze beurs heb gewonnen. Het geeft me net weer dat duwtje wat zo nodig is.”

Over het Han Lammers Fonds

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Leen Verbeek, “Het fonds is bedoeld voor beginnende kunstenaars en dat is dit jaar Jaïnda. Haar gevoel bij Flevoland als vernieuwende provincie met haar eigen identiteit sprak onder meer aan bij de keuze voor haar. Haar streven is om net als Flevoland muziek met een eigen stijl neer te zetten; vernieuwend. Dat willen we graag stimuleren met deze beurs van € 5.000,- .”

Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland: Han Lammers. Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds jaarlijks een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland.Advertentie