Interactieve dinosauriërs voor St Jansdal kinderen

Dinosauriers voor kinderen StJansdal, uitreiking cheque

Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds kort twee bijzondere ‘patiëntjes’ die permanent verblijven op de kinder- en tienerafdeling. Het zijn twee robot dinosauriërs bedoeld om zieke kinderen af te leiden.

Kinderarts; Yvette Konijnenberg:  “De dino lijkt speelgoed, maar doet eigenlijk veel meer met kinderen. Het spelen met de dino gaat stress, angst en verveling tegen. Zij geven ook afleiding tijdens nare onderzoeken en behandelingen, zoals infuus- en bloedprikken of een sonde inbrengen. Wij zijn blij dat zij ons team versterken.”

De aanschaf van twee dino’s is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van St Jansdal. Zij financieren projecten die met reguliere budgetten niet gerealiseerd kunnen worden. De dinosauriërs zijn daar een voorbeeld van. De Vrienden Stichting ontving voor het project gelden van zowel Univé Harderwijk (€ 740,-), als van Henk Bakker (€300), ambassadeur van de Vrienden en potloodtekenaar. De dino is ook aangeschaft door gelden van bassischool ’t Kofschip uit Zeewolde. Zij maakten €156 over voor dit project. Eddy Vlijm, voorzitter van de Vrienden: “We zijn dankbaar met alle gelden van bedrijven en particulieren. Die bereidheid, om bij te dragen aan mooie projecten binnen het ziekenhuis, is fantastisch. We vinden het geweldig voor de kinderen dat we nu twee robotdino’s hebben kunnen aankopen.”

De interactieve dino, van het soort Camarasaurus, reageert op geluiden en aanraking, is dol op knuffelen en laat duidelijk merken of hij verdrietig of blij is. Met de zogenaamd “leerstenen” kan de dino die 52 cm groot is, van alles aangeleerd worden. Als zijn maag knort, kunnen kinderen hem een blaadje te eten geven. Stoppen ze even met knuffelen, dan moedigt de dino hen weer aan tot aaien. De afdeling Huisvestiging heeft voor de dino’s de grot gebouwd.

Wie weet een leuke naam?

Beide dino’s zijn nog naamloos. St Jansdal roept kinderen op om mee te doen aan de prijsvraag: Verzin een naam voor de dino. Meedoen kan tot en met 15 juni via de website www.stjansdalkids.nl/prijsvraag. De twee winnaars krijgen persoonlijk bericht en elk vier kaartjes voor DinoLand in Zwolle. De uitslag wordt via de kinderwebsite gecommuniceerd.

Advertentie