Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen, die opgenomen zijn in ziekenhuis St Jansdal, kunnen voortaan samen buitenspelen in een virtuele speeltuin dankzij VR brillen van Playground VR.

Caitlyn Huigen nam, samen met kinderburgemeester van Harderwijk Isabella Hoeve, op maandagmiddag 24 februari de allereerste VR bril in ontvangst. Ziekenhuis St Jansdal ontving in totaal zes brillen als gift van Playground VR. Het St Jansdal is het eerste streekziekenhuis in Nederland dat zes VR brillen heeft van dit type.

Kinderen die opgenomen zijn op de kinderafdeling én op de spoedeisende hulp kunnen elkaar online zien en samen spelen. Het wordt helemaal leuk als ouders ook de bril opzetten. Dan kunnen ook zij meespelen door ballen over te gooien, samen boom te klimmen of bij het kampvuur te zitten. In St Jansdal worden jaarlijks ongeveer 5.000 kinderen opgenomen. Uit onderzoek blijkt dat zij buitenspelen met vriendjes het meeste missen. De virtuele buitenspeeltuin is vooral bedoeld voor kinderen die hun kamer of bed niet mogen verlaten vanwege bijvoorbeeld een infuus. Playground VR wil ook die kinderen buiten laten spelen.

De bril zorgt niet alleen voor ontspanning. “Spelen leidt af", zegt Femke Verbree, spoedeisende hulp arts bij het St Jansdal. "Dankzij die afleiding daalt de stress en daardoor ervaren kinderen minder pijn tijdens vervelende onderzoeken. En op de afdeling zorgt de bril ervoor dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn.”

De middag werd feestelijk afgesloten met een optreden van Mylène & Rosanne, een Nederlands zangduo bestaande uit tweelingzussen. Zij hebben in 2013 meegedaan met het Junior Song Festival met het nummer Double me. Hun nummer The One staat momenteel op 3 in de ZAPP Kids Top 20.

Groepsfoto met Isabella (linksvoor met ambtsketting), Caitlyn (ernaast met grijze trui), Femke Verbree (in witte jas) en Jason, Freek en Koen van Playground VR (in het groen).

Advertentie