Regionieuws

Kom lunchen bij de Bij Boer Sjaak Boerderijbeleving in Zeewolde.

In de gemeente Zeewolde doet “Bij Boer Sjaak Boerderijbeleving” mee. Bij het melkveebedrijf aan het Nulderpad kan je komen lunchen op zaterdag 15 juni a.s. van 12.00 tot 14.30 uur. Het melkveebedrijf is als educatieboerderij aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland en Boer in de Klas.

In de week van 8 tot en met 16 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats en dat is reden voor tuinders en boeren om te laten zien waar Nederlands voedsel vandaan komt en hoe gezond eten wordt gemaakt.

‘Weet wat je eet’
Groente en fruit uit de kassen, uit de boomgaard en van het land, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring of een lekkere hamburger, kortom: het wordt “boer”gondisch genieten voor bezoekers van BoerEnLunch op de boerderij! Het aanbod van het lekkere eten is veelzijdig en bestaat vooral uit seizoensgebonden streekproducten.

Een meisje met blond haar die een bruin wit kalfje wat eten geeft in de stal

Team Agro NL wil in samenwerking met Lokaal Wijzer en Zoek de Boer laten beleven waar voedsel vandaan komt
Lokaal Wijzer maakt Nederlanders bewuster met betrekking tot het kopen van Lokaal Voedsel. Vers, gezond en duurzaam.

Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom is iedereen in de Week voor de Gezonde Jeugd van 8 tot en met 16 juni uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers.
Het thema is: Maak Gezond Gewoon! Ieder jaar vraagt het netwerk JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Maar bij de deelnemende boeren is jong en oud welkom!

Aanmelden vóór woensdag 12 juni a.s.

Kijk op de website https://teamagro.nl/deelnemer/bij-boer-sjaak-boerderijbeleving/ hoe je je kan aanmelden Neem een picknickkleed en eigen ‘knapzak’ mee met bord, beker en bestek. Er zijn kosten verbonden aan de lunch: € 15,00 per persoon, kinderen van 3 tot en met 10 jaar € 8,50, kinderen tot 3 jaar gratis

Boeren en boerinnen, verspreid over heel Nederland, nodigen jong en oud uit voor een lunch met Nederlandse producten. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Kijk op de website welke boeren en tuinders meedoen aan de BoerEnLunch en meld je aan. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol!

In de zomermaanden organiseert Team Agro NL Rondje Kavelpad. https://teamagro.nl/agenda/rondjekavelpad/

 

Advertentie