Regionieuws

Land Art Weekend 2023: 3 & 4 juni

In Flevoland is een unieke collectie land art (landschapskunst) te vinden. Ontdek deze monumentale kunstwerken tijdens het Land Art Weekend op 3 en 4 juni 2023.

Stichting Land Art Flevoland organiseert voor de zevende keer het Land Art Weekend om de tien monumentale kunstwerken van Flevoland in het zonnetje te zetten. Bij elk kunstwerk staat een gids die je enthousiast de verhalen achter de kunstwerken kan vertellen. Daarnaast is er een tjokvol programma met kunst, muziek, verhalen, yoga, fotografie en meer.

Er is voor ieder wat wils: activiteiten voor mensen die meer willen weten over kunst en daarover willen praten (met de gids, met kunstacademiestudenten, met theatermakers) en voor mensen die actief iets willen doen (yoga, vr-beleving, fotograferen).

Sealevel vanaf de hoge kant zo het landschap in


Alvast een greep uit het programma:
• Begin de dag bijvoorbeeld in De Groene Kathedraal (Almere) van Marinus Boezem met een les Odakayoga: een vorm van yoga geïnspireerd door de zee - wel zo toepasselijk om te beoefenen op een voormalige zeebodem;
• Bij Deltawerk // (Marknesse) van RAAAF | Atelier de Lyon is fotograaf Erwin Budding op zondag aanwezig om tips te geven hoe je het beste uit je smartphonecamera kunt halen en de land art zo bijzonder mogelijk kunt vastleggen;
• Bij Riff, PD#18245 (Dronten) van Bob Gramsma kunnen kinderen de handen uit de mouwen steken tijdens de kinderworkshop ‘Riff ‘em zelf’;
• Striktly Live legt op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad een link tussen elektronische muziek en het geluidskunstwerk Engelen/Angels van Moniek Toebosch.

Land Art Flevoland werkt voor dit weekend onder meer samen met pilotmuseum M., De Verbeelding Zeewolde en andere organisaties.
Het volledige programma vind je half mei op www.landartflevoland.nl

Op deze website vind je ook routes, de coördinaten van de kunstwerken en de dichtstbijzijnde parkeerplekken. De kunstwerken liggen verspreid over de hele provincie Flevoland: Noordoostpolder (Marknesse en Kraggenburg), Dronten (Biddinghuizen), Zeewolde, Almere, Lelystad.

Advertentie