Regionieuws

Landart weekend ook in Paviljoen de Verbeelding

‘Vier het Landart weekend bij de Verbeelding’ stond op een bord bij de ingang van het Paviljoen met dezelfde naam. Nou, dat klopte. Het was een feestje, daar in het Paviljoen.

Alle Landartwerken in Flevoland waren er te bewonderen. Niet met de wind door de haren en de voeten in de klei, maar door de knieën en op de hurken…….En dat had ook wat.

De maquettes van de 10 landart objecten waren fabuleus uitgevoerd door ‘Scalevision en Maankrakers’. De kunstwerkjes stonden op rekken op verschillende niveaus opgesteld, zodat je o.a. de Aardzee van Piet Sleegers en Exposure ( koosnaam ‘de hurkende man’) van Gormley in één blik kon vangen. En zag hoe groot die hurkende man eigenlijk is……want torende hoog boven de Aardzee uit!

Maquette van de Hurkende man die in Lelystad staat

Ook aanwezig in het Paviljoen twee medewerkers van Museum M uit Almere. Zij reikten de bezoekers VR-brillen aan om een aantal kunstwerken op een hele andere wijze, 3 D dus, te kunnen beleven: de Groene Kathedraal van boven bijvoorbeeld en Exposure via een camera van een kitesurfer bij windkracht 6. Bovendien presenteerden ze onderdelen van de verschillende landartwerken op vierkante torentjes. Prachtig gemaakt door Jim van der Wardt van hout overgebleven van de Floriade. Erop bijvoorbeeld een stuk metaal met bouten van de hurkende man en een stukje beton van Riff. Met die ( rijdende) kratjes bezocht het Museum bewoners in woonzorgcentra, waaronder dat in de Sfinx. En liet ze de kunstwerken op unieke wijze ervaren, want van zeer dichtbij te bekijken en ook aan te raken!

Museum M en haar ‘spullen’ waren er alleen dit weekend, maar de schitterende maquettes zijn op afspraak tot en met 14 juni te bewonderen. De afpraak kan telefonisch gemaakt worden met beheerder Frank: 0621471782

Advertentie