Loading...

Logo Omroep Flevoland
“Lieve opa, lieve oma", bij Omroep Flevoland TV

Omroep Flevoland brengt vanaf woensdag 25 maart dagelijks tussen 19.00 en 20.00 uur een programma speciaal voor ouderen op televisie. Het is een interactief programma waarbij kinderen en kleinkinderen van ouderen de gelegenheid wordt geboden een videoboodschap over te brengen.

Veel ouderen leven momenteel geïsoleerd vanwege de corona-maatregelen en missen daardoor de contacten met hun kinderen en kleinkinderen. Dat geldt voor ouderen in verpleeghuizen en woonzorgcentra maar ook voor ouderen die thuis wonen.

Omroep Flevoland biedt hen vanaf woensdag 25 maart een speciaal programma, op werkdagen dagelijks van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor veel mensen is het heel gewoon om een beeldverbinding met elkaar te hebben via bijvoorbeeld Skype of Facetime, maar veel ouderen zijn niet opgegroeid met deze nieuwe technieken. Voor hen is televisie het belangrijkste medium om geïnformeerd en vermaakt te worden. Omroep Flevoland kan en wil een rol spelen in het samenbrengen van mensen, vooral in deze moeilijke tijden, en biedt daarom dit dagelijkse programma.

Omroep Flevoland wil in dit programma videoboodschappen van kinderen en kleinkinderen laten zien en roept hen daarom op een videoboodschap in te spreken voor de opa's en oma's. Deze video's kunnen thuis worden opgenomen met de mobiele telefoon. Er mag en kan van alles in de boodschap zitten. Een mooi gedicht, een lied, een kunstje van de kleinkinderen, gewoon de groetjes doen, alles is mogelijk. De boodschap hoeft niet lang te duren. Ook mag er muziek aangevraagd worden die opa en oma leuk vinden. Het geheel zal door een presentator aan elkaar worden gepraat in de studio. videoboodschappen en muziek wisselen elkaar af; leuk om te horen en te zien voor elke opa en oma!

Een videoboodschap insturen kan op de volgende manieren:

Via Whatsapp: 0320265888
of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgorganisatie Coloriet juicht het initiatief van Omroep Flevoland toe: “Het gaat momenteel wel heel veel over corona op TV. Onze bewoners hebben vooral behoefte aan een verzetje naast alleen maar het nieuws over corona”, aldus communicatiefunctionaris Mariëlle Steeneveld van Coloriet. “Dit programma gaat ook belangrijk zijn voor de oudere mensen die alleen thuis zitten en niet dagelijks iemand van wijkzorg over de vloer krijgen. Alle clubjes, verenigingen, dagbesteding zijn namelijk stopgezet”.

Behalve dit speciale TV-programma zendt Omroep Flevoland ook elke zondag vanaf 10 uur, zolang de crisis duurt, een kerkdienst uit op TV, telkens vanuit een andere kerk.

Naast deze TV-programma’s biedt Omroep Flevoland speciale facebookpagina’s om  mensen die willen helpen en mensen die geholpen willen worden samen te brengen, voor elke Flevolandse gemeente een aparte pagina.  Meer hierover is te vinden op de website van Omroep Flevoland: https://www.omroepflevoland.nl/flevolanders-helpen-elkaar

Ook biedt Omroep Flevoland iets voor kinderen: op werkdagen tussen 11.30 en 12.00 uur kunnen kinderen via de website of app van de omroep gymles krijgen van juf Miranda Verschure van Katholieke Basisschool de Golfslag in Swifterbant. Het programma heet ‘in de benen’.

Verder wil Omroep Flevoland komende week mensen een hart onder de riem steken via een speciale actie waarbij chocoladeharten worden uitgedeeld. Hiervoor kunnen Flevolanders anderen opgeven. Meer informatie is te vinden op de website van Omroep Flevoland: www.omroepflevoland.nl/hart.