Regionieuws

Lokale Tafelrondes kleden nieuwe familiekamer aan

Op zaterdag 14 januari jl. ontving Stichting Vrienden van St Jansdal een cheque ter waarde van € 7.000, - voor de inrichting en aankleding van een familiekamer in de nieuw te bouwen Intensive Care afdeling van het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Dit prachtige bedrag is tot stand gekomen door diverse afzonderlijke fondsenwervingsactiviteiten van Tafelronde 71 Noordwest-Veluwe, Tafelronde 156 Nunspeet en Tafelronde 197 Harderwijk uit district V. Tijdens het verblijf van een patiënt op de Intensive Care is het belangrijk dan de naasten dichtbij zijn. De familie is vaak langer dan enkele uren in het ziekenhuis. Soms gaat het om dagen en nachten. Om te zorgen dat de familie zich even terug kan trekken en kan ontspannen worden in Bouwdeel Zuid twee nieuwe familiekamers gebouwd.

Lokale Tafelrondes kleden nieuwe familiekamer aan

“Wij ontvingen de wens om deze familiekamers in te kunnen richten met comfortabel meubilair en mooie wandversiering, wat bijdraagt aan stressvermindering bij de naasten en ze de gelegenheid biedt om even uit te rusten of om te slapen”, aldus Esther Rozeboom, voorzitter van de Vriendenstichting. “Een wens waaraan wij graag invulling wilden geven”.

De Nederlandsche Tafelronde is betrokken bij de lokale, nationale en internationale maatschappij. In dit geval hebben drie Tafelrondes van District V de handen ineengeslagen om via eigen fondsenwervingsactiviteiten deze wens van de Vrienden te kunnen realiseren.

Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis St Jansdal. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen. Daar waar het ziekenhuis zelf garant staat voor de primaire zorg, voegen de voorzieningen die door de Vrienden financieel ondersteund worden een extra dimensie toe. Hierdoor wordt het verblijf voor de patiënt aangenamer gemaakt en in dit geval dus ook voor de familie en naasten van deze patiënten.

Benieuwd naar wat u kunt doen voor de Vriendenstichting? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie