Regionieuws

Minder voedselverspilling met Too Good to Go

Vanmorgen in WWW@Zondagmorgen ontbeten ze vanuit de Magic Box van Too Good to Go. 

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild. 
In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg

Niemand vindt het leuk om eten te verspillen, maar in elk bedrijf en in elk huishouden gebeurt het toch, iedere dag! Met dat uitgangspunt om minder verspilling te hebben van eten aan de kant van de supermarkten, bakkerijen, hotels en restaurants is door de makers van Too Good to Go de app bedacht.

Een paar technisch aangelegde ondernemers een oplossing die simpel maar effectief is: een app waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer.

Too Good To Go biedt een "Magic Box" aan. In deze bozen zit overtolig eten, wat nog prima eetbaar is maar normaal aan het eind van de dag weg zou moeten worden gegooid. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Maar het is een goede deal!

Magic Box in Zeewolde

In Zeewolde kan je een Magic Box halen bij Deen Supermarkten, Bakker Bart en de Dekamarkt. Via de app kan je zien of ze aanbiedingen overhebben. Ook in omliggende plaatsen kan je naar de supermarkt, maar ook naar bijvoorbeeld een broodjeszaak bij pompstations of restaurants.

Wanneer je een box besteld kan je betalen via de app. De app geeft je een reminder dat de box dan klaar staat.

Minder voedselverspilling met Too Good to Go
Advertentie