Regionieuws

Verwarring om plaatsen bewegwijzering A6

Op Twitter ontstond gisteren bij Rijkswaterstaat enige verwarring rondom het plaatsen van bewegwijzering op de A6 naar Zeewolde.

Verwarring om plaatsen bewegwijzering A6

In februari dit jaar werd er in de Provinciale Staten een motie ingediend door VVD Flevoland. Deze werd aangenomen zodat de Provincie Flevoland hierover in gesprek zou gaan met Rijkswaterstaat. Nadat Fractievoorzitter Cees Steijger van Zeewolde Liberaal eerder al opriep om actie reageerde Rijkswaterstaat op 15 augustus dat ze Zeewolde op zouden nemen in de bewegwijzering. Echter een paar uur later kwam Rijkswaterstaat er op terug. Intern zou er verwarring over zijn ontstaan. Rijkswaterstaat dacht te spreken over de A27, waar Zeewolde al staat genoemd.

Omdat Rijkswaterstaat het beleid hanteert dat zij het verkeer zoveel mogelijk verwijst via het hoofdwegennet, waarbij lokale bestemmingen alleen bij de dichtstbijzijnde afrit worden genoemd, staat aan de A6 alleen Almere vermeld. Zeewolde zou dan via de A6/A27 worden geleid en dan bij de Stichtsebrug richting Zeewolde worden gestuurd door Rijkswaterstaat. Bij dit standpunt lijken ze voorlopig nog steeds te blijven.

Wel zou er op de A6 bij afrit 5 nog een bord moeten komen waarop  "Zeewolde/Utrecht volg route Hilversum" staat. De ontwerptekeningen staan daarvoor al op internet. Op Twitter meldde Cees Steijger al dat hierover het laatste woord nog niet is gezegd. Ex-Statenlid van VVD en Zeewoldenaar Eduard Plate  suggereerde ook dat de bewegwijzering wanneer je onderaan de afrit bij de A6 staat lokaal kan worden geregeld, dus daar zou Zeewolde nog mee aan de slag kunnen. 

Foto: Rijkswaterstaat

Advertentie