Regionieuws

Moties over toekomst zorg; Betrokkenheid Tweede Kamer bij zorg in Flevoland

Donderdag 5 december hebben verschillende leden van de Tweede Kamer moties ingediend over de toekomst van de zorg in Flevoland. Zij voelen zich betrokken bij de urgentie van de vraagstukken in Flevoland en steunen onze inzet als het gaat om ‘de juiste zorg op de juiste plek’ voor zoveel mogelijk Flevolanders.
Motie zorg in Flevoland


Moties
Liliane Ploumen (PvdA), Joba van den Berg (CDA) vragen aandacht voor doorontwikkeling van het concept van een bevalkamer tot een toekomstbestendige geboortezorgcentrum en structurele maatregelen om problemen in de geboortezorg op te lossen.

Daarnaast roepen zij de regering op voor het treffen van maatregelen voor adequate ambulancezorg binnen de landelijke normen en het realiseren van extra ambulance-inzet.
Voor de spoedeisende hulp verzoeken zij de regering om het initiatief van de spoedpolikliniek concreet vorm te geven om te verzekeren dat mensen goede zorg dichtbij huis krijgen.
Ook vragen zij de regering om een agenda met interventies, doorlooptijd en financiering voor passende zorg in Flevoland, die in samenspraak met zorg- en regiopartijen tot stand is gekomen.

Vervolg
De verwachting is dat de moties volgende week in stemming komen. Dan weten we op welke punten de Tweede Kamer minister Bruins oproept om actie te ondernemen.

Debat
Vorige week heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over de toekomst van de zorg in Flevoland. Om het herstel en uitbouw van vernieuwende zorg te realiseren is extra ondersteuning nodig in deze regio. Minister Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is opgeroepen om hierin verantwoordelijkheid te nemen.
Advertentie