Regionieuws

Muzikale documentaire vol tomeloze passie en onuitputtelijke toewijding

In de documentaire 'FINI, 35 jaar vechten met de beer', worden we meegenomen op een emotionele reis door de laatste maanden van Hans Welle als dirigent van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). De documentaire geeft een exclusief kijkje achter de schermen en laat zien wat onuitputtelijke toewijding kan opleveren. De documentaire gaat 19 mei 2023 in première in bioscoop Kinepolis in Almere en wordt Tweede Pinksterdag uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Jaren vol ambitie

Het AJSO is één van de beste jeugdsymfonieorkesten van Nederland, opgebouwd door Hans Welle. Het orkest is meegegroeid met de stad Almere. In 1988 startte het orkest met drie pianisten. Inmiddels is het een volwaardig orkest met ruim 90 musici. De documentaire blikt terug op de beginjaren van Hans, een periode vol ambitie en obstakels.

dirigent vol tomeloze passie en onuitputtelijke toewijding

Documentairemakers Elisabeth van Leeuwen en David Brouwer maakten de film samen. Elisabeth: “Het maken van deze documentaire was echt een feestje. Hans is een enorm inspirerend persoon en dat maakt het heerlijk om hem met de camera te volgen. Het orkest is eigenlijk zijn levenswerk. Het mooie is dat het bij Hans niet alleen om de muziek draait, maar vooral om het motiveren van jongeren om hun talenten te ontwikkelen.” David vult aan: “Hans is een harde werker en heeft veel passie. Het is prachtig dat het AJSO daardoor zo’n succes is geworden.”

Het Concertgebouw

Het hoogtepunt van Hans zijn afscheid wordt gemarkeerd door een groots optreden in het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam. Daar neemt zijn zoon Daan Welle het stokje van hem over. Het belooft een mooie avond te worden vol verrassingen en emotie, waarbij het publiek getrakteerd wordt op een ervaring die niet snel vergeten zal worden!

‘FINI 35 jaar vechten met de beer’ is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere. De documentaire is op maandag 29 mei te zien via ons tv-kanaal.

Advertentie