Regionieuws

Ondanks energiekosten positief resultaat voor ZIekenhuis St Jansdal

St Jansdal sluit het jaar 2022 af met een positief resultaat van EUR 6,7 miljoen. Dat is EUR 2,2 miljoen hoger dan in 2021. Hoewel in begin 2022 nog sprake was van afschaling van zorg, is dat in de loop van het jaar ruimschoots gecompenseerd met reguliere (inhaal)zorg.

‘Het is een mooie uitkomst van alle inspanningen’ aldus Arend Jan Poelarends van de Raad van Bestuur ‘we zijn blij met dit positieve resultaat. Dat hebben we bereikt dankzij de inzet van al onze medewerkers. Daar hebben we dan ook veel waardering voor.’ De omzet van het ziekenhuis is in 2022 met 6% gestegen tot ruim EUR 272 miljoen. Na de overname van het ziekenhuis in Lelystad en de corona-jaren 2020 en 2021 was 2022 het eerste min-of-meer normale jaar. Arend Jan: ‘met een rendement van bijna 2,5% staan we er financieel goed voor’. Het berekende rapportcijfer voor de BDO Benchmark Ziekenhuizen stijgt van een 7,2 naar een 8,3.

logo van ziekenhuis st jansdal

Voor het lopende jaar voorziet hij wel financiële uitdagingen: de gestegen energiekosten, de hogere kosten van de nieuwe cao en de stijging van de kapitaallasten door de nieuwbouw zorgen voor druk op de financiële positie. Het ziekenhuis sorteert daarop al voor en onderzoekt hoe de kosten in de hand kunnen worden gehouden.

Lees het volledige jaarverslag op www.stjansdal.nl/jaarverslag en de jaarrekening 2022 van ziekenhuis St Jansdal.

Advertentie