Regionieuws

Nachtafsluitingen N305 Gooiseweg, Zeewolde richting Almere

In de week van zondag 12 tot en met donderdag 16 mei gaat de N305 Gooiseweg van Zeewolde naar Almere iedere nacht dicht voor werkzaamheden. Tijdens de afsluitingen moet het verkeer omrijden.

Nachtafsluitingen N305 Gooiseweg, Zeewolde richting Almere

Planning en afsluiting

Van zondag 12 mei tot en met donderdag 16 mei gaat de weg vijf nachten dicht van 20.00 uur tot 06.00 uur. De eerste afsluiting begint zondagavond om 20.00 uur en loopt tot maandagmorgen 06.00 uur; de laatste nachtafsluiting is van donderdag 16 mei 20.00 uur tot vrijdagochtend 06.00 uur. De afsluiting geldt voor verkeer op de N305 Gooiseweg richting Almere. Verkeer richting Zeewolde kan wel gebruik maken van de N305 Gooiseweg. Voor hen geldt een maximum snelheid van 70 km/u.

Verkeer richting Almere kan omrijden via de N301 Nijkerkerweg en de N704 Slingerweg. Omleidingsborden ter plaatse leiden het verkeer om.

Werkzaamheden

Het laatste deel van de N305 Gooiseweg wordt verdubbeld. Om dit mogelijk te maken vinden op dit moment de voorbereidende werkzaamheden plaats. Voordat de weg er komt te liggen, wordt de bodem verstevigd door het aanbrengen van voorbelasting in de vorm van zand. De extra belasting van zand zorgt ervoor dat de ondergrond gaat inklinken en samengedrukt wordt. Dit voorkomt verzakkingen van de weg in de toekomst. Een deel van de voorbelasting ligt inmiddels al op de juiste plek. Het laatste deel wordt tijdens de komende nachtelijke afsluitingen aangevoerd.

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.flevowegen.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de SMS-waarschuwingsdienst met informatie over werkzaamheden en calamiteiten op deze (en andere) provinciale wegen.

Advertentie