Loading...

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Zeewolde.
Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Zeewolde.

In het kader van Ervaar het Openbaar vervoer wordt er op maandag 20 mei 2019 een proefreis georganiseerd. Hier laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Met bus naar treinstation

Aangezien er in Zeewolde geen treinstation is, zullen de OV ambassadeurs die de reis begeleiden een reis uitstippelen waarvoor men met bus én trein gaat reizen.
Zij zullen een bushalte uitzoeken als opstappunt om zo naar een treinstation in de buurt te reizen. Vanaf dat treinstation zal er een reisje met de trein worden gemaakt naar een volgend treinstation in de buurt.
Op de stations zal er vervolgens voldoende tijd zijn om de senioren uitleg te geven over het reizen met het Openbaar Vervoer en alles wat daar bij komt kijken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Nadat men zich heeft aangemeld krijgt men telefonisch bericht van tijdstip en locatie van de opstapplaats.
Er wordt op eigen kosten gereisd.