Regionieuws

Nationaal Park Nieuw Land, 2021 Soortenjaar

KLEURWEDSTRIJD EN SOORTEN TELLEN TIJDENS DE VOORJAARSVAKANTIE!

De voorjaarsvakantie komt eraan en de mogelijkheden om een leuke en veilige activiteit te ondernemen met kinderen in coronatijd zijn nog steeds beperkt. Daarom heeft Nationaal Park Nieuw Land iets leuks bedacht: doe mee met de kleurwedstrijd of ga deze voorjaarsvakantie op pad in Nationaal Park Nieuw Land en neem je smartphone mee om planten en dieren te tellen!

Planten en dieren tellen met een app:

Met de Obsidentify app kan iedereen, jong en oud, gemakkelijk de mooiste planten en dieren die je tegenkomt tijdens je wandeling registeren via de app. Met je camera gericht op de plant of het dier herkent de app vaak direct welke soort het is. Als je meetelt met de app, help je Nationaal Park Nieuw Land met het vinden van in totaal 2021 soorten planten en dieren – het einddoel van het 2021 Soortenjaar!

Kleurwedstrijd Nationaal Park NieuwLand

Kleurwedstrijd – strijd voor jouw klas!

Blijf je liever binnen tijdens de voorjaarsvakantie? Dan kun je ook meedoen met de kleurwedstrijd van het 2021 Soortenjaar. De winnaar wordt na de voorjaarsvakantie verloot en wint voor zijn of haar hele klas loepjes om kleine bodemdiertjes te tellen in het nationaal park én een excursie voor je hele klas in de Oostvaardersplassen, aangeboden door Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

Biodiversiteit in Flevoland op de kaart!

Harold Hofstra, gedeputeerde met onder meer biodiversiteit in zijn portefeuille, draagt het initiatief een warm hart toe: “Flevoland is rijk aan enorm veel plant- en diersoorten. In 2021 kunnen we dit goed zichtbaar maken door mee te doen met het 2021 Soortenjaar van Nationaal Park Nieuw Land. Kortom; heb je zin om deze vakantie eropuit te gaan met je gezin? Ga dan eens op bezoek in de Oostvaardersplassen of Lepelaarplassen en ontdek samen wat er groeit en leeft in de Flevolandse natuur.”

Meedoen?

Wil je weten hoe de Obsidentify app werkt en hoe je mee kan tellen? Of wil je de kleurplaten downloaden en meedoen met de kleurwedstrijd? Dan kan!
Check: www.nationaalparknieuwland.nl/2021soortenjaar

Advertentie