Regionieuws

Bouwteamovereenkomst nieuwbouw St Jansdal getekend

Op dinsdag 15 juni 2021 heeft St Jansdal een bouwteamovereenkomst getekend met Goossen te Pas Bouw en Unica Installatietechniek voor bouwdeel Zuid in Harderwijk. In het contract staan de afspraken die worden gemaakt tussen de deelnemende partijen, om de bouwvoorbereiding goed te laten verlopen. Beide organisaties zijn geen onbekenden voor St Jansdal. De inmiddels in gebruik genomen nieuwe vleugel voor radiologie en de polikliniek cardiologie in Harderwijk, zijn ook door deze organisaties gebouwd.

“Een bouwtraject is altijd een optelsom van veel factoren, waarbij goede samenwerking essentieel is. Wij zijn erg dankbaar dat we samen met deze bouwteampartners op volle kracht vooruit kunnen gaan met de bouw van ‘Zuid’. Deze ziekenhuisvleugel is een enorme kwaliteitsimpuls voor het ziekenhuisgebouw. Direct na de bouw van ziekenhuisvleugel Zuid starten we met de renovatie van het beddenhuis.
Ondertekening Bouwovereenkomst St Jansdal
Doordat afdelingen doorschuiven naar de nieuwbouw, wordt de overlast voor de patiënten tot een minimum beperkt,” aldus Anita van der Haar, manager bouw en huisvesting St Jansdal.


Naar verwachting gaat in het najaar van 2021 de schop de grond in voor Bouwdeel Zuid. In de nieuwe vleugel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Dit betekent dat de andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren.

St Jansdal heeft alle vertrouwen in een goede samenwerking en kijkt uit naar het moment dat de bouw gaat beginnen.


Foto: De ondertekening vond plaats op de plek waar ook daadwerkelijk het nieuwe bouwdeel komt. Daarna werd geproost op een goede samenwerking.

Advertentie