Regionieuws

Nieuwe subsidieregeling voor klimaatbestendig maken en vergroenen van tuinen en daken

Inwoners van alle Flevolandse gemeenten, die binnen de bebouwde kom wonen, kunnen vanaf maandag 9 oktober een subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen.

Dat zijn maatregelen die helpen om bijvoorbeeld regenwater op te vangen en/of te hergebruiken en maatregelen die zorgen voor meer groen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan groene daken op huizen en schuren, groene gevels en regentonnen en -zuilen. 

Er zijn vaker hardere regenbuien en langere periodes van droogte. Dit kan overlast veroorzaken, zoals wateroverlast, hitte en droogte. Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Meer groen op en rond onze woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte. Wonen in een groene omgeving is bovendien aantrekkelijk voor mensen en dieren.

De Subsidieregeling Klimaatadaptieve en Groene dorpen en steden maakt het vergroenen en klimaatbestendig maken van de omgeving betaalbaarder. Er is bijna 400.000 euro beschikbaar. Hebt u een koop- of een huurhuis? Dan kunt u subsidie aanvragen. Ook kunt u samen met uw buren of buurt een aanvraag doen. Daarmee kunt u mogelijk een hoger subsidiebedrag ontvangen.  Via deze pagina (Klimaatadaptieve en groene dorpen en steden, subsidie - Provincie Flevoland) doet u een aanvraag.

De subsidieregeling is mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF). Dit is een samenwerkingsverband van de overheden binnen de provincie Flevoland. Met deze subsidieregeling wil KAF de inwoners van Flevoland stimuleren om aan de slag te gaan met het klimaatbestendig maken en vergroenen van tuinen en daken.

Advertentie