Regionieuws

Noodfonds Energie biedt steun bij laag inkomen en hoge energiekosten

Om te voorkomen dat mensen door de gestegen energieprijzen financieel in problemen komen, is landelijk het Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht.

Het Noodfonds Energie biedt ondersteuning aan huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum die een hoge energierekening hebben. Deze huishoudens kunnen vanaf 7 februari 2023 een beroep doen op het noodfonds voor hun energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Dit noodfonds is een aanvulling op bestaande voorzieningen zoals de energietoeslag, het prijsplafond of lokale noodfondsen en staat los van eventuele aanvragen voor individuele bijzondere bijstand.

Logo Noodfondds Energie in Zwart en Oranje

Wie komt voor deze ondersteuning in aanmerking?

Huishoudens met een bruto-inkomen tot maximaal 200% van het sociaal minimum kunnen steun krijgen uit het noodfonds.
Dit geldt voor alleenstaanden met een bruto-inkomen lager dan € 2.980,- per maand of samenwonenden met een bruto inkomen lager dan € 3.794,- per maand (beiden inclusief 8% vakantiegeld). U kunt aanspraak maken op het noodfonds als u binnen dit inkomen valt en als de energierekening hoger dan 10-13% is van het bruto-inkomen van uw huishouden. Vanuit het noodfonds wordt een deel van uw energierekening betaald. Dit geldt voor de energierekeningen in de periode van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Digitaal aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit dit fonds? Kijk dan op https://www.noodfondsenergie.nl en vraag online een bijdrage aan. Voor mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen, is telefonische hulp beschikbaar via 0800-0550.Advertentie