Regionieuws

Noordoostpolder winnaar daverende finale Grote Verkeersquiz Flevoland

Honderden uitbundige basisschoolleerlingen bevolkten vandaag het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. De van televisie bekende Klaas van Kruistum (Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live) presenteerde dit spektakel met flair.

Winnaar grote verkeersquiz Flevoland

Leerlingen van groep 6 van maar liefst 133 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Vandaag, donderdag 4 juli, was de grote finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm.

Nek-aan-nekrace:
Het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen de gemeenten Lelystad en Noodoostpolder. De laatste, vertegenwoordigd door leerlingen van De Wending uit Bant en O.J.S. de Zevensprong uit Emmeloord, hebben uiteindelijk gewonnen en mochten de wisselbeker in ontvangst van gedeputeerde Jan de Reus. De gedeputeerde was onder de indruk van de leuke sfeer in de zaal en hoe goed de leerlingen hun best hadden gedaan om zich op de finale voor te bereiden. Verkeerseducatie aan basisschoolleerlingen is een belangrijk middel om Flevoland verkeersveiliger te maken. “En jong geleerd, is oud gedaan!”, aldus gedeputeerde Jan de Reus.

Urk won dit jaar de spandoekenwedstrijd omdat zij hadden het mooiste spandoek hadden gemaakt.

De middag kenmerkte zich verder door veel gegil en gejuich, de leerlingen waren duidelijk fanatiek en soms zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar hoe dan ook werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.

Stimulans verkeerseducatie:
De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van Provincie Flevoland en de zes Flevolandse gemeenten. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen.

Met deze jaarlijkse competitie stimuleren de gemeenten en de provincie met succes de verkeerseducatie op de scholen.

*Foto: Fotostudio Wierd
Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie