Regionieuws

Omroep Flevoland lanceert bevrijdingssite

De dertien regionale omroepen hebben het platform 75jaarvrijheid gelanceerd. Dat zijn verschillende regionale websites met daarop informatie over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in Nederland. De verhalen over het gebied dat nu Flevoland is, staan op flevoland.75jaarvrijheid.nl

Website 75 jaar vrijheid, Omroep Flevoland

Sinds de oprichting van de regionale omroepen verzamelen zij verhalen die gaan over de oorlogstijd in hun regio. Op de Flevolandse site staan verhalen die de afgelopen jaren door Omroep Flevoland zijn gemaakt. Het gaat dan over de oorlogsjaren in de net drooggevallen Noordoostpolder en in het vissersdorp Urk, maar ook het IJsselmeergebied, wat nu oostelijk- en zuidelijk Flevoland is.

Al deze verhalen, foto’s, reportages en documentaires zijn nu verzameld en terug te vinden via het landelijke platform en de regionale site.

Hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland zegt namens alle regionale omroepen ‘trots’ te zijn dat zij deze samenwerking zijn aangegaan. "Het is bijzonder om te zien hoeveel informatie er door de regionale omroepen in al deze jaren is opgetekend. Dit platform onderstreept het nut en noodzaak van de regionale omroep als cultuurdrager en nieuws- en informatieverstrekker".

Het platform is ontstaan door een samenwerking tussen het Vfonds en het nationaal Comité 4 en 5 mei.

(Bron en foto: Omroep Flevoland)

Advertentie