Regionieuws

Omroep Flevoland wint award met serie ‘Tot op de Bodem’

Omroep Flevoland heeft een award gewonnen in de categorie: ‘De Beeldvanger’ voor het geschiedenisprogramma ‘Tot op de Bodem’ aflevering Zeewolde. De uitreiking vond plaats in Ulft op het festival voor de regionale journalistiek genaamd Regiohelden!

Hiermee verslaan verslaggevers Jaap van den Biesen en Marvin Hop regionale omroepen RTV Oost en Rijnmond, die ook waren genomineerd in dezelfde categorie. De verslaggevers zijn erg blij want ze hadden het niet aan zien komen. Al zijn ze wel héél trots op wat ze hebben gemaakt. Ze zijn verrast omdat ze een ongebruikelijk geschiedenisprogramma hebben gemaakt met veel humor, hier en daar flauwe grappen en tegelijkertijd hebben geprobeerd om de verbazingwekkende geschiedenis van Flevoland te vertellen.

Omroep Flevoland wint award met serie ‘Tot op de Bodem’.

Tot op de Bodem

Voor de achtdelige serie ‘Tot op de Bodem’ rijden de verslaggevers in de zomer van 2021 door de polder om uit te zoeken waarom dingen zijn zoals ze zijn. Want, in de piepjonge provincie Flevoland is bijna over elke centimeter nagedacht. De winnende aflevering gaat over Toerisme Zeewolde maar zo komt ook in de reeks de platte daken in Nagele aan bod, de Oostvaardersplassen, Urk, de Knardijk, Weerwater Almere én gaan de mannen op bezoek in Oud-Kraggenburg.

Regiohelden!

'De beeldvanger', de beste korte videoproductie van 2021 die onderhoudend, origineel en boeiend is. De Regiohelden Awards vervangen de NL Awards, de jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de regionale omroepen.
'Out of the box & zin om naar Flevoland te gaan' De jury van het festival Regiohelden is onder de indruk van dit programma dat de geschiedenis van Flevoland op een andere manier vertelt. ‘Dit is echt een ‘out of the box’- geschiedenis programma. Eigenlijk een heel simpel idee maar heel goed uitgevoerd. Marvin en Jaap zijn creatieve makers, die op een toegankelijke manier de geschiedenis vertellen van de jongste provincie van Nederland. De vorm is zeer geslaagd en er wordt goed gebruik gemaakt van graphics. Je krijgt echt zin om naar Flevoland toe te gaan!’. De volledige serie ‘Tot op de Bodem’ is terug te zien via https://www.omroepflevoland.nl/info/tot-op-de-bodem en via het YouTube-kanaal van de omroep. Meer informatie over het festival is te vinden op RPO - Regiohelden (stichtingrpo.nl)

Advertentie