Onderhoud Dronterweg N309

Onderhoud Dronterweg N309

In november 2020 start Provincie Flevoland met het onderhoud aan het deel van de Dronterweg nabij Lelystad. Het onderhoud omvat verschillende maatregelen. Op donderdag 24 september organiseert de provincie een inloop over de werkzaamheden.

Werkzaamheden

De asfaltdeklaag tussen de Larserringweg en de Swifterringweg wordt vervangen. Gelijk met dit onderhoud worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd:

  • Er komt een nieuwe veilige (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg.
  • De Dronterweg wordt voorzien van ribbelstroken en glasbollen naast de rijstrook voor een verhoogde veiligheid.
  • De aansluiting van de ten zuiden van de Dronterweg gelegen verbindingsweg tussen de Larserringweg en de Dronterweg wordt verwijderd.

Aanleg rotonde uitgesteld

De aanleg van de geplande rotonde op de kruising met de Swifterringweg wordt wegens technische redenen verplaatst naar voorjaar 2021. Wel worden In november alvast voorbereidende (grond)werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde uitgevoerd.

Planning & traject

De werkzaamheden staan gepland voor november 2020 en duren drie weken. Tijdens het werk is de Dronterweg afgesloten voor het verkeer tussen de Larserringweg en de Swifterringweg. Verkeer tussen Lelystad en Dronten wordt omgeleid. Het (brom)fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Inloop

Op donderdag 24 september 2020 organiseert Provincie Flevoland een inloopavond over deze werkzaamheden. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Weggebruikers en omwonenden zijn van harte welkom. De inloop vindt plaats van 17.00 tot 19.00 uur in het Mechanisch Erfgoed Centrum, Dronterweg 29 te Dronten. Er is geen vast programma. Meer informatie is hier te vinden.

Advertentie