Regionieuws

Onderhoudswerkzaamheden A6 bijna klaar

De werkzaamheden aan de A6 zijn bijna klaar. Rijkswaterstaat voert van vrijdag 28 mei 20.00 uur tot maandag 31 mei 05.00 uur groot onderhoud uit aan de snelweg A6. De weg is dan afgesloten van oprit (11) Lelystad-Noord tot oprit (12) Swifterbant. Na zes weekendafsluitingen verspreid over bijna een half jaar is het voorlopig de laatste keer dat dit gedeelte van de A6 dicht gaat voor verkeer. De snelweg is hierna stiller, breder en comfortabeler.

Het verkeer wordt vanaf de aansluiting Lelystad-Noord omgeleid over de N307, N711 en via de oprit (12) Swifterbant weer terug naar de A6 richting Emmeloord geleid. Omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers zich aan de omleidingsroutes te houden, de reis van tevoren te checken en verkeersdrukte te voorkomen.

Onderhoudswerkzaamheden A6 bijna klaar

Laatste werkzaamheden

Na de weekendafsluiting staat er nog een aantal kleine afrondende werkzaamheden op de planning. Zo vervangt Rijkswaterstaat de betonnen waterverbindingen onder de weg, het waterbergend vermogen in de omgeving wordt vergroot en de middenberm wordt aangepakt. Weggebruikers kunnen hier beperkte hinder van ondervinden, maar de A6 blijft tijdens deze werkzaamheden toegankelijk voor verkeer.

Klaar voor de toekomst

Door de werkzaamheden is de A6 weer klaar voor de toekomst. Zo maakt de nieuwe geluidsreducerende deklaag van duurzaam zeer open asfalt beton de weg stiller. Door de nieuwe fundering rijdt de weg comfortabeler. En de nieuwe, bredere vluchtstroken bevorderen de doorstroming bij ongevallen en werkzaamheden en laten hulpdiensten veiliger en gemakkelijker doorrijden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug op: A6: groot onderhoud Lelystad-Noord – Ketelbrug | Rijkswaterstaat. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op rwsverkeersinfo.nl of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Advertentie