Loading...

Expositie Wolf Nunspeet
Oog in oog met de wolf in Bezoekerscentrum Nunspeet; Expositie ‘WOLF’ vanaf 20 december
Vanaf 20 december 2019 start de expositie ‘WOLF’ in Bezoekerscentrum Nunspeet. In de expositie maken bezoekers kennis met de vele gezichten van dit bijzondere dier. De expositie is opgericht door Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV).

De kranten hebben er de afgelopen maanden bol van gestaan: de wolf is weer terug in Nederland! Er zijn nu acht wolven in Nederland: een paartje op de Noord-Veluwe met vijf jongen en een wolvin op de Midden-Veluwe. Na 150 jaar weg te zijn geweest, is het heel bijzonder dat er weer een roedel in Nederland is. Maar hoe goed kennen we de familie wolf eigenlijk?

Oog in oog met echte wolven

Er is veel te leren over de wolf in de expositie. Er zijn twee echte wolven van dichtbij te bezichtigen. En nog niet eerder getoonde foto’s en beelden laten zien dat de wolf zich aardig thuis voelt op de Veluwe. Een schedel van een wolf is te bezichtigen en... echte wolvendrollen!

Beleef de wolf met het hele gezin

Bezoekers van jong tot oud kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren. De jongste kinderen maken kennis met de ‘sprookjeswolf’, een wolf die net als zijn opa en vader een sprookjeswolf wil worden. De bovenbouw ontmoet de wolf als een sociaal dier. Hoe zit een roedel in elkaar en welke rollen bestaan er? Afkomst, soorten, leefwijze, voedsel en gedrag, er is veel te ontdekken.

Toegang expositie

Expositie WOLF is vanaf 20 december 2019 te zien bij Bezoekerscentrum Nunspeet aan de Plesmanlaan 2. Toegangsprijs 2 euro. Kinderen tot 4 jaar gratis. Het bezoekerscentrum is op woensdag geopend van 12 uur tot 17 uur en donderdag t/m zondag van 10 uur tot 17 uur. In de schoolvakanties elke dag geopend van 10 uur tot 17 uur. Check voor het activiteitenprogramma www.bezoekerscentrumnunspeet.nl

 

Oprichting

De expositie is opgericht door Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) en wil bezoekers kennis laten maken met de vele gezichten van dit bijzondere dier. De stichting heeft als doelstelling om de natuurexpositie binnen Bezoekerscentrum Nunspeet open te houden en te verbeteren voor publiek. De expositie heeft een educatief karakter welke interessant is voor alle leeftijden. De expositie WOLF is tot stand gekomen met medewerking van Staatsbosbeheer Buitenfonds, Stichting Haagvalken, Museum het Pakhuis, Veluwealliantie en Gemeente Nunspeet.