Regionieuws

Ook in 2022 subsidie op isolatie

Ook in 2022 kun je subsidie krijgen op het uitvoeren van isolerende maatregelen. De bedragen voor de Investeringsubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) zijn verhoogd voor isolatiemaatregelen.

Je krijgt subsidie als je 2 isolerende maatregelen uitvoert of 1 isolerende maatregel in combinatie met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Onder isolerende maatregelen worden verstaan gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet  komen individueel ook in aanmerking voor subsidie. Twijfel je aan de isolatiewaarde van muren, daken of beglazing vraag dan een gratis thermocard aan bij het Energieloket Flevoland.  

Ook in 2022 subsidie op isolatie

Isolatiemaatregelen 

Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Ook zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen gelden voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 worden ingediend. 

Zijn de isolatiemaatregelen voor 1 januari 2022 uitgevoerd of aangebracht? Dan gelden de lagere bedragen van 2021. Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om vloer- en bodemisolatie te combineren om aan de isolatiewaarde-eis te voldoen. 

Warmtepompen 

Het hogere bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Woningeigenaren hebben recht op het hogere subsidiebedrag als de warmtepomp na 31 december 2021 is geïnstalleerd. Is de warmtepomp voor 1 januari 2022 geïnstalleerd? Dan geldt het lagere bedrag van 2021. 

Zonneboilers 

Vanaf 26 januari 2022 heb je recht op de verhoogde subsidiebedragen voor zonneboilers. Dit geldt voor aanvragen die vanaf 26 januari zijn ingediend en waarbij de zonneboiler is geïnstalleerd op of na 1 januari 2022. Is de zonneboiler voor 1 januari 2022 geïnstalleerd? Dan geldt het lagere bedrag van 2021. 

Twijfel je over de isolatie van de woning? 

Dan is er maar één manier om erachter te komen, namelijk: meten. Bij het Energieloket Flevoland kun je een gratis Thermocard aanvragen bij het Energieloket Flevoland en deze krijgt je dan thuisgestuurd. Vraag jouw gratis thermocard aan via het invulfomulier op: energieloketflevoland.nl/contact  

Thermocard bekijkt je woningisolatie 
Op de achterzijde van de Thermocard is een speciale thermometer geplaatst. Deze bevat een hoogwaardige folie met vloeibare kristallen, die zeer nauwkeurig een temperatuur kan meten tussen de 12 en 26 graden Celsius. Wanneer de Thermocard met de achterkant tegen de muur of het raam wordt gehouden toont deze binnen enkele seconden de temperatuur van jouw muur of raam. Vergelijk het verschil met de daadwerkelijke temperatuur in de woonruimte en kijk of er nog besparingskansen zijn.  

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk en gratis advies  

Wil je meer informatie over onze acties? Bel (0320-252004 of ), mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact

Advertentie