Regionieuws

Gezocht naar een uniek Flevolands zesgangenmenu in serie bij Omroep Flevoland

In de zevendelige serie ‘Smaakzoekers op Wielen’ laat Omroep Flevoland zien hoe culinair schrijver Nadia Zerouali én chef-kok Sharon de Miranda, opzoek gaan naar de smaak van gezond en lekker eten uit provincie Flevoland.

 In elke aflevering koken zij verschillende gerechten die in de laatste aflevering een zesgangenmenu zal opleveren. Met dit menu willen de dames beide woonachtig in Almere, inwoners uit Flevoland en mensen buiten de provincie inspireren om lokaal boodschappen te doen, te koken en om de provincie te bezoeken. Met een foodtruck vol keukengerei en met ieder haar eigen masala dabba (specerijen box) gaan ze op bezoek bij lokale bakkers, vissers, imkers en boeren waar ze op locatie wereldse gerechten maken, met lokale producten.
Gezocht naar een uniek Flevolands zesgangenmenu in serie bij Omroep Flevoland

Boordplankje 

Gedurende de eerste aflevering maken zij een heerlijk broodplankje. In aflevering twee zijn de dames opzoek naar groentes voor het voorgerecht, in de eetbare natuur. Aflevering drie zal in het teken staan van een tussengerecht, dit vinden zij op Urk en gaan de dames koken in een Flevolands wijngaard. In aflevering vier staat het hoofdgerecht centraal. Een Flevolands kaasplankje mag natuurlijk niet ontbreken, in aflevering vijf laten zij zien hoe dit wordt samengesteld. In aflevering zes wordt er een zoet nagerecht bedacht om het menu compleet te maken.

Vanaf het eerste weekend in februari 2022 zendt Omroep Flevoland elk weekend één aflevering uit. De laatste aflevering, waarin alle producenten samenkomen voor het zesgangendiner, wordt uitgezonden in het weekend van 19 en 20 maart 2022. De reeks aan afleveringen zijn uiteindelijk ook terug te vinden op www.omroepflevoland.nl onder het kopje gemist en via het YouTube kanaal van  Omroep Flevoland. Tijdens de ontdekkingsreis naar de smaak van Flevoland zijn de dames verrast door de geschiedenis van Flevoland, door de hoeveelheid van lekkere en goede producten die de provincie te bieden heeft, de nieuwe manier van eten produceren in samenwerking met de natuur en kijken ze uit wat de toekomst nog meer te bieden heeft.

Advertentie