Regionieuws

Ontwikkelingen op de zaterdag

In Nederland is de piek nog niet voorbij als het gaat om het aantal Corona besmettingen.  Ook in Flevoland is het aantal besmettingen weer gestegen. Er zijn nu 20 besmettingen bekend,waarvan 2 in Zeewolde. Overigens worden alleen nog maar mensen getest die een hoog risico lopen. Dat wil zeggen dat het verloop van de besmetting dan ernstig kan verlopen. Iedereen testen is niet uitvoerbaar, daarom worden mensen boven de 70 getest en mens en met symptomen die al een ziekte hebben.

Positief en negatieve ontwikkelingen op deze zaterdag

 

 

St Jansdal

Zaterdagmiddg werd bekend dat een patiënt die in het St Jansdal in Harderwijk lag is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De patiënt had al een verzwakte gezondheid.

Verder maakte St Jansdal bekend dat het ziekenhuis in Harderwijk heeft besloten met ingang van dinsdag 17 maart een gedeelte vn de zorg te verplaatsen naar de eigen ziekenhuislocatie in Lelystad. “Door het coronavirus neemt de druk op onze zorg toe. Om de druk te verdelen, hebben wij gekeken naar welke zorg in Lelystad geboden kan worden. Wij zullen met ingang van dinsdag 17 maart een gedeelte van de chemo-unit, korte opnames en dagopnames voorlopig verplaatsen naar onze ziekenhuislocatie in Lelystad. Daar hebben wij de beschikking over een chemo-unit en een afdeling kort verblijf. De capaciteit is daar nog niet volledig benut. Dit zorgt ervoor dat wij in Harderwijk ruimte maken voor patiënten die met spoed moeten worden opgenomen. Patiënten, die het betreft, worden persoonlijk geïnformeerd”, zo staat op hun website.

In Italië melden ze positief nieuws

Er is geen enkele nieuwe besmetting geconstateerd in Vo', één van de 11 originele brandhaarddorpjes die werden afgesloten in Noord-Italië. Ook in Codogno (het dorp van patiënt 1) daalt het aantal nieuwe besmettingen al dagen. Dit meldt een correspondent uit Italië op Twitter.

Wat er komende dagen aan extra maatregelen zal volgen moet nog blijken. De druk om alle scholen te sluiten wordt ook groter.

Advertentie