Regionieuws

Renovatie Sluis de Blauwe Dromer start maandag 21 februari

Maandag 21 februari start de renovatie van Sluis de Blauwe Dromer aan het Veluwemeer vlakbij Harderwijk. De planning is dat het werk op 8 mei klaar is. De eerste zes weken is de sluis volledig gestremd voor de scheepvaart.

De laatste 5 weken, vanaf 4 april is er twee keer per dag een doorvaart mogelijk, om 10 uur en om 15.45 uur. Sluis de Blauwe Dromer wordt dan lokaal bediend.

Tijdens de eerste zes weken is het mogelijk om op de vrijdagen via sluis de Spieghel bij Zeewolde vanaf het Veluwemeer de Flevopolder in te varen. Om hiervan gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk om minimaal een dag van te voren voor 16.00 uur een aanvraag te doen bij de bediencentrale, tel. 030 767610. Sluis de Spieghel is vanaf 1 april weer volledig in bedrijf, waardoor de route via deze sluis mogelijk een alternatieve vaarroute is.

Renovatie Sluis de Blauwe Dromer start maandag 21 februari

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.
Meer informatie is ook te vinden op www.flevowegen.nl/projecten/blauwedromer

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Noordersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen, waarin de provincie in vier jaar alle 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen renoveert, die vanuit de bediencentrale van de provincie Flevoland worden aangestuurd. In totaal gaat het om 16 verschillende locaties. Met de uitvoering van dit project zorgt de provincie dat de bruggen en sluizen weer jaren mee kunnen, waardoor de provincie vlot en veilig bereikbaar blijft. Zowel over de weg als het water.

 

Advertentie