Loading...

ROC Masterclass
ROC leerlingen laten zich inspireren om te koken als een pionier
Tijdens drie masterclasses, onder begeleiding van Dutch Cuisine chef-kok Bas Cloo, experimenteren aspirant-koks van ROC Flevoland met de smaak van Flevoland. Ze nemen hiermee deel aan de Challenge ‘Eet als een pionier!, die de provincie Flevoland organiseert.

Voorbeeldfunctie (aspirant)-koks

Chef-kok Bas Cloo neemt de leerlingen mee in de nieuwe trends, ontwikkelingen en de marktvraag. Hij leert de leerlingen op een andere manier nadenken over koken. Hij leert hen gebruik te maken van de omgeving waarin ze koken. Tijdens deze masterclass is dat koken met de negen polderhelden (soja, champignons, aardappel, lof, biet, appel, kip, walnoot en lam) en 80% groen op het bord. Op deze wijze hoopt hij de aspirant-koks te inspireren zodat zij een voorbeeldfunctie kunnen innemen.

Kom eten bij de jonge pioniers

Tijdens de Flevolandse restaurantweken van 23 september tot 13 oktober, is het mogelijk om in het restaurant van ROC Almere te komen eten en de pioniersdissen te proeven. Ook kan men andere heerlijke gerechten proeven bij de overige deelnemende restaurants en zo een bijdrage leveren aan het verminderen van onze C02, verbeteren van de bodemkwaliteit en biodiversiteit en, als bonus ook nog eens gezonder worden.

Proef, stem en win!

Flevolanders kunnen de gerechten proeven, hun online stem uitbrengen op hun favoriete pioniersdis en zo kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,- bij het winnende restaurant. De (aspirant) kok met de meeste stemmen mag, samen met 7 andere koks, deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober. De winnende kok krijgt de kans om zijn pionierisdis aan het internationale publiek tijdens de Floriade te laten proeven en ontvangt een uitgebreid prijzenpakket met o.a. een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.

Proeftuin Growing Green Proteins

De challenge is onderdeel van de proeftuin Growing Green Proteins, die de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 presenteren we de pilots in ons Innovatiepaviljoen. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken.