Regionieuws

"Sneller, schoner en vaker". Wijziging in het openbaar vervoer

Vanaf 10 december 2023 staat het openbaar vervoer in Flevoland (behalve Almere) en Noordwest Overijssel onder de nieuwe naam RRReis, verzorgd door EBS. Deze verandering brengt diverse verbeteringen en aanpassingen met zich mee die ook relevant zijn voor Zeewolde.

Reizigers kunnen rekenen op meer en snellere reismogelijkheden met de introductie van vijf nieuwe snelRRReis lijnen. Deze lijnen, zoals 216 Almere - Zeewolde - Harderwijk, bieden efficiënte alternatieven voor autoverkeer, vooral omdat bussen in steden vaak voorrang krijgen bij verkeerslichten. Voor specifieke routes, zoals Urk naar Lelystad en Harderwijk naar Batavia Stad, is reizen zonder overstap mogelijk, wat de reistijd aanzienlijk verkort.

In het bijzonder voor Zeewolde wordt lijn 216 een belangrijke verbinding, waardoor inwoners snel en gemakkelijk kunnen reizen tussen Almere, Zeewolde en Harderwijk.

vrouw die met het openbaar vervoer reist

Ook krijgt station Lelystad Centrum een nieuwe snelle verbinding met Lelystad-Haven via lijn 11, wat resulteert in frequente reismogelijkheden overdag, van maandag tot en met zaterdag.Voor inwoners van Swifterbant betekent de wijziging in lijn 143 meer reismogelijkheden, vooral in de avonduren en in het weekend, met verbeterde verbindingen naar Lelystad.De dienstregeling van lijn 146 wordt uitgebreid tijdens de spits, terwijl lijn 147 vanuit Harderwijk wordt verlengd naar Barneveld, waarmee lijn 205 wordt vervangen. In Dronten zorgen twee nieuwe buurtRRReis lijnen, 521 en 522, voor frequenter en toegankelijker openbaar vervoer, ook op zaterdag.

Voor Zeewolde is er goed nieuws met lijn 142, die nu een directe verbinding biedt met Nijkerk Corlaer en Amersfoort Vathorst. De avonduren zien een verlengde dienstregeling, waardoor het aantal reismogelijkheden toeneemt.

Belangrijk voor alle reizigers binnen het RRReis gebied is de uniformiteit van tarieven vanaf 10 december. Het basistarief is €1,08 en het kilometertarief is €0,196, wat geldt voor het hele gebied, inclusief Zeewolde. Dit geldt ook voor reizigers in Lelystad, waar de vaste ritprijs binnen en buiten de ring vervalt.

Opvallend is ook de overgang naar elektrische bussen, waardoor een groot deel van de vloot schone, stille en comfortabele voertuigen omvat. Deze verandering draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en een prettigere reiservaring voor passagiers.

Voor meer gedetailleerde informatie over de veranderingen per lijn, tarieven en voorwaarden, kunt u terecht op RRReis.nl/dienstregeling-bus en RRReis.nl/vervoerbewijzen.

Advertentie