Regionieuws

St Jansdal start digitale screening corona

In deze tijd stellen veel organisaties vragen aan hun bezoekers over klachten die passen bij corona. Ook ziekenhuis St Jansdal screent iedereen die naar binnen wil. Vanaf maandag 6 juli kunnen patiënten en bezoekers zelf online deze screeningsvragen beantwoorden met de check-in. Met het bewijs van de check-in kunnen bezoekers en patiënten gebruik maken van de snelle route in de hal. Zo kunnen zij vlot naar hun afspraak toe of op bezoek gaan. Tot nu vond de screening mondeling plaats in speciale tenten. Met de komst van de digitale check-in zullen de tenten verdwijnen. St Jansdal hoopt dat veel patiënten en bezoekers gebruik gaan maken van de snelle check-in. Op deze manier zorgen we samen voor een veilige en vlottere doorstroming.

hoofdingang St Jansdal Harderwijk

Hoe werkt het?

Bezoekers, patiënten en eventuele begeleiders gaan naar www.stjansdal.nl/check-in  en vullen vier vragen in. De uitkomst ontvangen ze per mail en tonen ze op hun smartphone of uitgeprint aan de medewerker bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Dit bewijs is 24 uur geldig. Als iemand geen internet of smartphone heeft, is dit geen probleem. Dan stelt een medewerker mondeling de vragen bij binnenkomst. De check-in is één van de veiligheidsmaatregelen die St Jansdal treft. Zij vraagt daarnaast aan patiënten, die een afspraak of onderzoek hebben om zoveel mogelijk alleen te komen.

Bezoekersbeleid

Ook bezoekers van patiënten die zijn opgenomen kunnen gebruik maken van de online check-in. Vanwege het coronavirus kent het ziekenhuis wel een aangepast bezoekersbeleid. “Dit is noodzakelijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de zorg in het ziekenhuis veilig te houden”, vertelt internist-infectioloog Ouafae Karimi. Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen, voor maximaal een halfuur. Dit kan iedere dag een andere persoon zijn. Bezoek is welkom tussen 14.00 en 20.00 uur en gaat op afspraak. Staat een bezoeker niet op de bezoekerslijst? Dan kunnen wij de bezoeker helaas niet toelaten. Ook bezoekers met klachten die naar een opgenomen patiënt willen, kunnen niet toegelaten worden.

Door het scannen van onderstaande QR-code gaat u rechtstreeks naar de check-in pagina.

qrcode check in 2

Advertentie