Regionieuws

Staatssecretaris Gunay Uslu bezoekt Flevoland

Tijdens een werkbezoek aan Flevoland liet staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zich bijpraten door makers, podiumkunstinstellingen en Kunstmuseum Flevoland. Zij werd in de Voetnoot in Almere ontvangen door Michiel Rijsberman, gedeputeerde Kunst en Cultuur.

De directeuren van BonteHond, leidden de staatssecretaris rond door het gebouw, dat het thuishonk is van verschillende culturele instellingen. De staatssecretaris maakte ook kennis met de zakelijke en artistieke leiding van Suburbia en SubSub. In de repetitieruimte ging zij het gesprek aan met Soleil Eijken en Teunis Ruiten. Soleil volgt het traject zakelijk leiderschap en Teunis het traject de nieuwe makers. Beide trajecten vinden plaats in het kader van het samenwerkingsverband Flevolab.

De directeuren van de Bonte Hond Almere in gesprek met staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media)

In een gesprek met Valery Mak, programmamaker van Carte Blanche, hoorde zij over de mogelijkheden die makers en culturele instellingen in Flevoland krijgen voor culturele (samenwerkings)projecten. Dit innovatieve programma, onderdeel van het provinciale Fonds voor culturele ontwikkeling, stimuleert hen om zichzelf en/of nieuw aanbod te ontwikkelen. Ook in de toekomst wil Flevoland zich blijven inzetten om ruimte te maken voor het experiment van makers.

Tot slot sprak de staatssecretaris met Denise de Boer, kwartiermaker en projectdirecteur van Kunstmuseum Flevoland. Zij werd bijgepraat over de eerste stappen die het museum heeft gezet in het collectieplan en collectiebeheer en -behoud van de landschapskunstcollectie. Met behulp van een VR bril kon zij daarna met eigen ogen de landschapskunstwerken bezoeken die Flevoland rijk is.

Samenwerking met het ministerie van OCW is noodzakelijk om de prille culturele infrastructuur van Flevoland tot verdere bloei te brengen. Door dit werkbezoek heeft de provincie de staatssecretaris kunnen laten zien wat er met relatief weinig middelen al is bereikt in de provincie en waar verdere kansen voor samenwerking liggen.

Advertentie