Regionieuws

Toekomst voor het nieuwe land: Van, voor en door Flevolanders

In de provincie Flevoland is een coalitieakkoord bereikt. De fracties BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP zijn tot een overeenkomst gekomen.

Het coalitieakkoord met de titel “Toekomst voor het nieuwe land: Van, voor en door Flevolanders” wordt vrijdagavond 16 juni 2023 tijdens een persconferentie gepresenteerd op het provinciehuis in Lelystad.Hier zullen de formateurs Pieter van Maaren en Herman Sietsma evenals de fractievoorzitters Anja Keuter, Ellentrees Müller, Willem Boutkan, Harold Hofstra en Geert Post een nadere toelichting geven op het akkoord.

Flevoland is hiermee de derde provincie met een coalitieakkoord. De provincie Gelderland en Limburg gingen Flevoland reeds voor. BBB, de grote winnaar van de provincialestaten verkiezingen. In aanvang hadden de formateurs gekeken naar een coalitie tussen de PVV en ChristenUnie, maar de verschillen waren dusdanig groot dat men geen mogelijkheden zag om deze te overwinnen. 

Angela Huckriede

Vanuit Zeewolde zal Angela Huckride haar bijdrage gaan leveren in de provincie. Sinds 26 april jl. is Angela als burgerlid ook actief in de Provinciale politiek en na de installatie van de gedeputeerden zal zij als volksvertegenwoordiger van de inwoners van niet alleen Zeewolde, maar van de gehele provincie als Statenlid worden geïnstalleerd. Angela vertrekt op 29 juni als gemeenteraadslid en neemt dan afscheid van de Zeewoldse gemeentepolitiek.

 

Advertentie