Regionieuws

Traptrekker feestelijk uitgereikt aan basisschool In de Lichtkring in Zeewolde

Basisscholen in de gemeenten Dronten, Urk, Noordoostpolder en Zeewolde, die tot en met 30 september jl. een boerderijles reserveerden voor het schooljaar 2022/2023, maakten kans op een traptrekker. De Ark (Espel), SBO De Klimboom (Emmeloord), Petrus Dathenusschool (Urk), In de Lichtkring (Zeewolde), Panta Rhei (Zeewolde), Cornelis Zeemanschool (Urk), OBS Roderik van Voorst (Emmeloord) en basisschool De Wetering (Zeewolde) reserveerden een boerderijles bij Kom bij de Boer om zo in aanmerking te komen voor een heuse traptrekker.

Hildegonda Ytsma, secretaris van de vereniging vertelt: "Op 21 september jl. bestond Kom bij de Boer precies één jaar. We zijn, als bestuursleden ontzettend trots dat er al meer dan 1370 kinderen via onze vereniging naar de boerderij zijn geweest. Reden voor ons om dit te vieren met de verloting van een traptrekker aan een school".

Traptrekker feestelijk uitgereikt aan basisschool In de Lichtkring in Zeewolde

Vrijdag 11 november werd de traptrekker feestelijk uitgereikt aan basisschool In de Lichtkring in Zeewolde.

Ook maakten leerlingen van de basisscholen in de gemeenten Urk, Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde kans op een boerderijles. Vereniging Kom bij de Boer mocht drie boerderijlessen verloten in de gemeenten Urk, Noordoostpolder en Zeewolde aan leerlingen die de oplossing hadden ingestuurd van de woordpuzzel.

De oplossing wat we zochten was: "Machtig Leerzaam". In totaal deden 105 kinderen mee met de woordpuzzel. Hildegonda geeft aan "Hoewel we geen oplossingen mochten ontvangen van kinderen uit de gemeente Dronten, is het toch mooi om te zien dat veel kinderen uit de andere gemeenten fanatiek puzzelden en de oplossing naar ons mailden, gezien onze vereniging nog niet zo lang bestaat.". Vereniging Kom bij de Boer feliciteert de volgende scholen: Polderwijs Nagele (Noordoostpolder), Petrus Dathenusschool (Urk) en ICB Kaleidoscoop (Zeewolde) met een gewonnen boerderijles. Deze scholen mogen binnenkort naar de boer komen voor een gratis boerderijles.

Advertentie