Tweede verjaardag Nationaal Park Nieuw Land

Tweede verjaardag Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land heeft 1 oktober haar tweede verjaardag gevierd. Het jongste nationaal park van Nederland heeft het afgelopen jaar meerdere hoogtepunten beleeft; de opening van het eilandpaviljoen op Marker Wadden, de geboorte van de zeearend in de Lepelaarplassen, de terugkomst van de lachstern en de herinrichting van de Oostvaardersplassen. Sinds kort is het nationaal park ook een geweldig strand rijker; het Bataviastrand in Lelystad! Benieuwd? Wandel, fiets of vaar deze herfst door Nationaal Park Nieuw Land!

Ontdek on-Nederlandse landschappen

Mede door de coronacrisis hebben veel Nederlanders de afgelopen zomer in eigen land doorgebracht. Voor velen is een uitje in de natuur een veilige en gezonde manier om te ontspannen en recreëren. Ook in de herfst biedt Nationaal Park Nieuw Land avontuurlijke excursies, evenementen en wandelingen voor elke leeftijd. Bezoek bijvoorbeeld de Wereld Trekvogel Dag op 10 oktober. Een inspirerende en informatieve dag voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels: van starter tot doorgewinterde vogelaar! Of laat je overweldigen door het burlen van de majestueuze edelherten tijdens een bronst-excursie. Ga op fotosafari en kom, als je geluk hebt, met je lens oog in oog te staan met een zeearend. Ontdek on-Nederlandse landschappen tijdens een herfstwandeling. Keuze zat met 21 verschillende wandelingen. Van uitdagende routes via rulle graspaden tot avontuurlijke wandelroutes over verharde wegen.

Een nationaal park in ontwikkeling

Nationaal Park Nieuw Land bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Hoewel deze natuurgebieden al bestaan, blijft het nationaal park ontwikkelen en verrassen. Gedeputeerde Michiel Rijsberman: “de natuur is de hoofdrolspeler van Nationaal Park Nieuw Land. Deze moeten we blijven koesteren en versterken. Uiteraard willen we ook dat mensen van de natuur kunnen genieten. Daarom werken de gezamenlijke partners de komende jaren aan de ontwikkeling van poortgebieden voor bezoekers waar men de vogels, planten en insecten van dichtbij kan beleven.” Ook nu is het al mogelijk om een rondje Lepelaarplassen te fietsen, vogelhutten te ‘hoppen’ in de Oostvaardersplassen of met de boot naar de Marker Wadden te varen voor een heerlijke wandeling over het eiland.

Benieuwd naar de excursies, fiets- en wandelroutes? Check dan deze website

De excursies zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen en maatregelen i.v.m. het COVID-19 virus.

Advertentie