Regionieuws

Van 16 augustus t/m 31 oktober 2019, nieuwe openstelling subsidie energie-initiatieven

De provincie stelt vanaf morgen de subsidie voor kleinschalige energie-initiatieven voor de tweede keer open. De subsidie is bedoeld om inwoners te helpen om initiatieven voor energiebesparing, -opwek, -opslag en -distributie te ontplooien.
Logo Provincie Flevoland
Het gaat om lokale initiatieven die kunnen doorgroeien naar provinciaal niveau. Denk hierbij aan een voorlichtingsavond over energiebesparing voor een wijk. Of aan het aardgasvrij maken van een straat. De regeling is breed opgezet en zeker niet beperkt tot de vorige twee voorbeelden. De provincie wil vooral een beroep doen op de inventiviteit en maatschappelijke betrokkenheid van Flevolanders om oplossingen te vinden voor lokale uitdagingen op het gebied van de energietransitie.

Beperkte openstelling

De subsidieregeling wordt tussen nu en eind 2020 een aantal keer voor een bepaalde periode opengesteld. Dit wordt gedaan, omdat een expertteam de aanvragen beoordeelt. Door de regeling steeds beperkt open te stellen, krijgt het expertteam voldoende tijd om de aanvragen goed te beoordelen. Meer informatie over de subsidieregeling vind je op http://www.flevoland.nl in het Loket onder het kopje Subsidies.
Advertentie