Regionieuws

Vanaf december 2020 nieuwe uitstraling voor het regionaal openbaar vervoer

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen één gezamenlijk merk!

Reizigers in het regionale openbaar vervoer in Oost-Nederland reizen vanaf december 2020 niet alleen in nieuwe en duurzame bussen, maar ook in bussen met een nieuwe uitstraling. “Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ in een paars-blauw-groene stijl presenteren wij het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Nieuwe uitstraling Openbaar Vervoer in regio

Reizigers bereiken zorgeloos hun bestemming zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders”, aldus de gedeputeerden Jop Fackeldey (Flevoland), Conny Bieze (Gelderland) en Bert Boerman (Overijssel). De schrijfwijze van RRReis met drie keer een ‘R’ staat symbool voor de samenwerking van de drie provincies. Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze stijl. 

Voordat de definitieve keuze voor het nieuwe merk is gemaakt, zijn verschillende namen en stijlen voor het openbaar vervoer getoetst onder inwoners van de drie provincies. Hieruit kwam RRReis met een paars-blauw-groene kleur als beste naar voren. De kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding. De naam RRReis is ook makkelijk te combineren met verschillende productformules of campagnes om het bus- en treinvervoer onder de aandacht van inwoners en bezoekers te brengen. Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ is eigendom van de drie provincies, zodat ook bij een nieuwe aanbesteding de uniforme uitstraling en herkenbaarheid van het regionale openbaar vervoer doorgezet wordt.

Geleidelijk invoeren

De colleges van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Gelderland en Overijssel werken samen in de aanbesteding van het bus- en treinvervoer in de drie provincies. Op dit moment zijn er zeven verschillende gebieden voor het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dit worden er drie. De eerste nieuwe concessie IJssel-Vecht start in december 2020. Begin september 2019 is bekend welk vervoerbedrijf hier de komende 10 jaar gaat rijden. In december 2022 rijden de nieuwe bussen in het gebied Rijn-Waal. In het gebied Berkel-Dinkel is dat vanaf december 2023. De regionale treinen krijgen vanaf december 2021 ook geleidelijk de nieuwe uitstraling.

Advertentie