Regionieuws

Veel steun tijdens omarming ziekenhuis Lelystad

Zondag 25 november werd er bij het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad een manifestatie georganiseerd om het personeel te steunen.
De gemeenteraad van Lelystad heeft ze opgeroepen. Daarmee willen ze het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening onder de aandacht brengen bij onder andere curatoren, ziektekostenverzekeraars, ziekenhuis St Jansdal en minister Bruins.
Deze omarming van het ziekenhuis toont dan ook betrokkenheid uit van de bezoekers. De aanleiding van deze actie is het akkoord wat donderdag 22 november is bereikt waarbij het St Jansdal een deel van de zorg overneemt. Echter is er voor de afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskundige vooralsnog geen ruimte.

Naast de burgemeester van Lelystad, Ina Adema, waren ook de wethouders, commissaris van de Koning Leen Verbeek, de burgemeester van Dronten Ineke Bakker en Vice-Burgemeester Marian Uitdewilligen van de Noordoostpolder bij het protest aanwezig. Niet alleen voor Lelystad is volwaardige zorg nodig, maar ook voor omliggende gemeenten zoals Urk, waarbij Lelystad het meest dichtbij is om zorg te krijgen. Ook diverse huisartsen waren aanwezig om te benadrukken dat het belangrijk is om volledige zorg in Lelystad te hebben.

Veel steun tijdens omarming ziekenhuis Lelystad
Advertentie