Regionieuws

Veertien culturele instellingen ontvangen financiële impuls van Flevoland

Dit jaar stimuleert de provincie Flevoland veertien culturele instellingen die zich bezighouden met professionele podiumkunst en één op het gebied van talentontwikkeling podiumkunst. Daarnaast draagt de provincie ook bij aan het ontwikkelen van talenten bij semiprofessionele organisaties.

Gedeputeerde Kunst en Cultuur, Michiel Rijsberman: “Met deze financiële impuls willen we ervoor zorgen dat het aanbod van podiumkunsten ook in 2022 divers is. De culturele sector steunen en helpen ontwikkelen blijft belangrijk, zeker in deze tijd van corona. Ik hoop van harte dat we in 2022 weer volop mogen genieten van Flevolandse podiumkunsten.”

Veertien culturele instellingen ontvangen financiële impuls van Flevoland

Professionele podiumkunsten

De provincie Flevoland kent inmiddels al een aantal gerenommeerde professionele podiumkunst-gezelschappen en festivals. De organisaties van wie de aanvraag nu is gehonoreerd, lopen uiteen van jeugdtheater van BonteHond tot het Apollo Ensemble en festivals als Uitgast, Wijland, Flevo Jazz Festival en NOPPOP. De projecten komen uit vrijwel alle Flevolandse gemeenten.

Kansen bieden aan talenten

In totaal heeft de provincie Flevoland voor 2022 tot nu toe een bedrag van € 15.000 aan subsidies voor talentontwikkeling podiumkunsten verstrekt. Met de subsidie voor talentontwikkeling draagt de provincie bij aan de ontwikkel- en beroepsmogelijkheden van Flevolandse talenten die willen doorstromen. Op basis van de regeling ‘Talentontwikkeling podiumkunst’, verleent de provincie subsidie voor het project Rouwkost van SubSub, dat gaat over rouwverwerking bij jongeren. SubSub biedt jongeren van 15 tot 25 jaar de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op verschillende onderdelen van professioneel theater zoals acteren, regie decorbouw, licht en geluid. Rijsberman: “Zulke kweekvijvers zijn ontzettend belangrijk, want uit de Flevolandse talenten van vandaag komen de professionals van de toekomst voort.”

Bijdrage aan culturele sector

Met deze bijdrage biedt de provincie Flevoland op verschillende onderdelen een impuls aan de podiumkunsten. Zowel aan gevestigde organisaties als aan talenten. Dat levert een mooi aanbod op voor een breed publiek in de verschillende Flevolandse gemeenten. Het is nog mogelijk subsidie aan te vragen voor talentontwikkeling. De regeling is te vinden op Talentontwikkeling Podiumkunst 2022, subsidie - Provincie Flevoland.

Fotograaf Kamerich en Budwilowitz.

Advertentie